...det største specialmarked for gammelt legetøj i Danmark.DANSK LEGETØJSMARKED - historien

I 1981 blev de første legetøjsmarkeder afholdt i København i Bella Centret og i KB Hallen.

I 1982 afholdt undertegnede sammen med 2 kammerater det første jyske legetøjsmarked.
Det var i Kongres huset i Aarhus.
Succesen var nu ikke overvældende, men vi fik afprøvet det.

I en kælder på Jernbaneallé i Vanløse havde en tidligere sømand, Freddy, åbnet en brugttogs forretning hvor hans kammerat Åge hjalp til.
De fik idéen til at afholde marked i det tidligere forsamlingshus i Vanløse.
Succesen var stor, men det var lokalet ikke, selvom 2 mindre lokaler bagved senere også blev inddraget. MEN, det var hyggelige markeder.

Efter nogle år døde Freddy, og Åges datter Mona overtog markedet naturligvis med hjælp af sin far og sin gode ven Karsten, som havde undertegnede som medhjælp.
Efter nogle år stod lokalet i Vanløse for nedrivning, og Mona flyttede markedet til Grøndals centret hvor pladsen var større.

Efter nogle gode år der, flyttede markedet endelig til Frederiksberg Hallerne i 1995 i den lille hal 3. Mona trak sig dog fra markedet, men Karsten tog over med undertegnede som medhjælp.

I 1999 blev Karsten desværre alvorlig syg og gik bort, og jeg overtog markedet.
Det var en stor opgave, men med gode medhjælpere og min hustrus indsats gik det.

Efter nogle år var hal 3 for lille, så vi rykkede til nabo hallen, hal 2, der var væsentlig større.
I mellemtiden byggede Frederiksberg Hallerne en ny og mere indbydende hal ud mod Jens Jessens Vej - hal 4, der også var med forhal.

Her flyttede vi til i 2011, og det var en stor forbedring med bl.a. bedre belysning.
I begyndelsen var det kun hallen vi benyttede, men hurtigt måtte forhallen også fyldes op med borde - især til december markedet som altid har været det største.

Indtil nu havde vi afholdt 4 årlige markeder, men en svag afmatning begyndte at indfinde sig, især til markedet i maj, og derfor besluttede vi i 2012 at nøjes med 3 årlige markeder.
Et forårsmarked og et i september og december og sådan har det fortsat indtil december 2019 der blev det sidste inden coronaen satte ind.

Efter 21 år og 75 afholdte markeder, der alle er gået godt, vil jeg sige tak til alle udstillere, besøgende, morgenmedhjælpere, personalet i Frederiksberg Hallerne, dem jeg har diskuteret markedet med, samt min hustru, og overlade markedet til Theis & Co. som jeg er sikker på nok skal drive markedet videre i samme gode ånd.

Olaf Hermansen
Der naturligvis fortsætter som bordtager på markedet.