Fredericia 2003


Et vue ud over hallen om lørdagen.


Den 22. og 23. november var der atter 'kaldt' til udstilling.
Denne gang foregik det i Fredericia, og det var den kendte blanding af forventningsfulde og nysgerrige mj'ere, lige så forventningsfulde handlende fra hele landet med deres bugnende borde, importører, producenter samt ikke mindst klubberne (hvoraf de fleste kom fra det jyske område).
Hvad kunne man så se hos de 45 udstillere ?

Ja, som mj'er kunne man rigtig få 'en på opleveren', og det var uanset om man kom for at se klubberne, møde gamle venner eller for at se på det udbudte modeltog og tilbehør.
Der var oplevelser til alle.

Det efterfølgende er nogle af mine indtryk fra lørdagens besøg, og disse viser kun en lille bitte smule af indholdet i hallen.

Der var nyheder.
Der var nyheder, der alligevel IKKE var der.
Der var også en europæisk nyhed.
Og dette var vel den nyeste nyhed ?
Prøven på en MD 36 bogie.
Der var moduler...
...og moduler...
...og flere moduler.

Der var også moduler i skala N - se disse HER på www.skala-n.dk.
Der var færger...
...og flere færger...
...og minsandten nok en færge.
Der var biler.
Der var bøger.
Der var en del løsdele, værktøjer samt diverse tilbehør.
Denne luplampe hørt til blandt de mere spændende - måske pga. alderen :o).
Selvfølgelig var der også masser af modeltog i mange størrelser hos de handlende samt kørende på de mange anlæg og moduler - langt det meste var i str. H0.

Men rundt om i hallen kunne man da også støde på andre størrelser (dog så jeg intet i str. Z), men størrelser som f.eks. disse kunne nydes.
Der var et par flotte professionelle småanlæg med str. TT.
Spor 1 kunne man iagtage hos en af de handlende samt hos en af klubberne - samme klub havde i øvrigt også lidt i str. 0.
Der var også lidt *G* med.
Det var en positiv oplevelse at besøge udstillingen i Fredericia. Der var masser af plads om lørdagen, og det var muligt at komme tæt på det hele. Desværre var lyset i hallen ikke særligt godt til fotografering, men det vil jeg ikke laste den lokale klub for, for det så ud til at arrangementet bare kørte på skinner.

Jeg vil nødig rippe om i en gammel diskussion, men der var altså IKKE megen fornyelse på udstillingen !
Jeg mener stadig, at Danmark modelbanemæssigt er alt for lille til en årlig udstilling - 'sulten' mangler simpelthen - og det er formentlig kun et spørgsmål om tid, hvornår de deltagende forretninger ikke synes, at det er sjovt at betale for DMJU klubbernes hyggeweekend.
Måske er det tid for DMJU at stoppe op og evaluere udstillingsfrekvensen og -formen med de deltagende forretninger og importører, da disse meget langt hen ad vejen sponsorere disse weekender.

Men alt i alt så havde vi 5 fra Sjælland alle tiders mandetur til Fredericia - måske fordi kaffen og det lokale øl smaget godt samt ikke mindst en velsmagende buffet - blot synd at ikke langt flere mj'ere havde fået den samme idé.

Der var knap 2.000 besøgende på de 2 dage.
Til top

www.DANSKmodel.dk