Historien om...

Foto-galleri med modellerne

Annoncer / Brochurer / Kataloger

Oversigt over modelsortimentet

Historien mv.

Opdateret d. 28.11.2012


-->

Remo modeller

Periode: Midten af 1950'erne - midten af 1960(?).

Der er tale om den vel nok største og mest kendte af de mange producenter af huse i pap fra den store H0 periode fra midten af 1950'erne.

Det er uvist hvornår Robert Mortensen, Odense, begyndte produktionen af disse modeller i en meget høj kvalitet, men allerede i 1955 findes der noget så usædvanligt som et katalog med modellerne samt en annonce i fagbladet; "LEGETØJS-TIDENDE".

Da DANSK MODELFLYVE INDUSTRI (DMI) fra sommeren overtager produktion og salg af Remo modeller - se pressemedelelse HER - betyder det godt nok en mindre reduktion af modeller, men til gengæld øges produktionen markant - sidstnævnte pga. DMI's kontakt til hobby- og legetøjs-forretninger over det ganske land.

   


Byggesæt eller færdige modeller:
Indtil 1957 kunne bygningerne enten købes som byggesæt eller som færdige modeller.
Efter DMI's overtagelse af produktionen samt markedsføring mv. i sommeren 1957 kunne modellerne fremover kun købes som byggesæt.

Emballage:
Lidt ukendt hvordan emballagen har set ud i de første par år, men fra 1957 findes modellerne i de kendte orange æsker med en tegning af modellen påtrykt på låget.

Der findes 2 byggesæt - nr. 506 og 510 - fra omkring 1959 i lyseblå æsker.
Det pudsige ved netop disse byggesæt er, at der trods et påtrykt "Remo modeller" på låget, så er der tale om 2 modeller fra Heljan. Måske fordi Remo modeller på det tidspunkt havde et større modelprogram og var mere kendt end Heljan.


Kendetegn / mærke:
Bund:
Pap typisk m/udstandset firkantet hul til lys - er også set m/udstandset rundt hul.
Bygninger:
Disse er udført i pap m/udstandsede huller til vinduer og døre.
Døre og vinduer:
Døre af pap. Vinduer af klar eller mat pergamentpapir, nogle gange forsynet med trådnet. Ved evt. sprosser i vinduerne er disse af pap.
Kataloger:
Der kendes til et enkelt katalog samt 2 brochurer.
Mærke:
Er ikke set på modellerne.

Varianter:
Der vil uden tvivl findes varianter af de viste modeller, og årsagerne til disse er flere.
De færdige modeller er samlet af flere personer - typisk som hjemmearbejde - hvorved der kan forkomme variationer i f.eks. bemaling / udsmyknig etc., og bund / gavle / sider og tag kan være samlet anderledes - f.eks. spejlvendt - end tiltænkt fra producentens side.
For byggesættenes vedkommende er der også set - bevidste eller ubevidste - variationer i samlingen af en model - dvs. spejlvendte eller ombyttede vægge.


Til top

www.DANSKmodel.dk