10 år i luften...Vallensbæk, 17. december 2012


Kort efter midnat tirsdag den 17. december 2002 blev der lukket op for www.danskmodel.dk og min hjemmeside var hermed i luften på eget domæne.

Domænet havde jeg haft siden den 10. august 2000 - stor tak til Sven V. for donationen - men jeg var en så flittig skribent og på den første danske portal om modeltog (Modeltog.dk), at jeg ikke også havde overskud / tid til at benytte mit eget domæne.

KLIK for stort billede Desuden havde jeg jo også allerede på det tidspunkt en hjemmeside med titlen "DANSKmodeltog" på xoom.com, hvor jeg siden den 23. januar 1999 havde skrevet om dansk modeltog og byginger mv. - nogle af disse sider findes (desværre) stadig uden en senere opdatering - så som sådan havde jeg knap så travlt med at få taget mit eget domæne i brug.

Dog havde jeg i efteråret 2001 store overvejelser om at tage mit tomme domæne i brug, da min hjemmeside på xoom.com forsvandt ud i det store cyberspace efter den 11. september 2001 - tankevækkende.
Men kræfterne blev fortsat brugt på Modeltog.dk indtil lukningen af denne velbesøgte Portal.


KLIK for stort billede. Samme dag som jeg åbnede op for min hjemmeside, havde jeg som en afslutning til de mange brugere / læsere den største "SET & HØRT"-klumme igennem årene på Modeltog.dk.

Her er webmaster Sven's intro til den sidste klumme.


Selve afslutningsklummen kan læses HER .
Modeltog.dk lukkede på årets sidste dag i 2002 og dette bevirkede at nogle nye hjemmesider om modeltog opstod.

Således åbnede min "kollega" Lars Lindhard (som havde haft sit domæne klar siden foråret 2002) allerede den 20. november 2002 op for hans egen hjemmeside Skala-N.dk, hvor han fortsatte med at skrive om nyhederne i denne skalastørrelse.
Lars lagde ud med kun 3 sider, men han har sidenhen fået opbygget en meget stor hjemmeside om skala N.

Erik Olsen var også en flittig skribent på Modeltog.dk, og i løbet af efteråret 2003 forsatte han med at øse ud af sin store viden på sin egen hjemmeside; Modelbaneteknik.

Sideløbende med skriverierne til Modeltog.dk havde jeg også i slutningen af 2002 travlt med at få designet min egen hjemmeside samt få lagt noget indhold ud på denne.

Grundidéen med min hjemmeside er / var den samme som i 1999; en informationsside om danske produktioner af modeltog samt tilbehør igennem årene.

Selv efter en afgrænsning til perioden 1946 - 2006 og med hovedvægten lagt på danske Indstri-modeller - dvs. IKKE Forretnings- og Småserie-modeller.
En ret så ambitiøs idé, da jeg nu efter 10 år i luften stadig mangler at beskrive utrolig mange af disse produktioner i ord såvel som billeder.

MEN, så har jeg da også en del arbejde til de kommende år :o)Der var ikke mange mj'ere med adgang til Internettet i 1999, så antallet af besøgende var i de første par år ganske beskedent, og jeg havde således i løbet af de første 14 dage kun 242 besøgende (som det kan ses af billedet af menuen højere oppe).

Omkring årtusindeskiftet var der nu heller ikke mange danske forretninger, som havde fået lavet en hjemmeside - som i øvrigt overvejende var ret så statiske.
Kun enkelte forretninger foretog jævnlige opdateringer af deres hjemmesider.

I de følgende år fik flere og flere mj'ere adgang til Internettet, og da Modeltog.dk lukkede i 2002 var besøgstallet ca. 1.500 besøgende på de gode dage - ret så imponerende for tiden.

Pc'ere i hjemmet er igennem de seneste par år blevet ganske udbredt og er i dag en del af hjemmet, så endnu flere mj'ere færdes hjemmevant på Internettet og henter deres informationer der.

Dette kan også mærkes på Danskmodel.dk hvor besøgstallet er steget væsentlig siden 1999 og nu omkring 2500 til 3000 i gns. pr. måned, så den første 1/4 mio. besøgende er rundet.Hvis du vil følge nyhedsstrømmen af modeller til det danske marked igennem de sidste 10 år, så skulle du måske prøve menu-punktet "NYT i forretningerne" og få en tur ad memory lane fra 2002 til i dag.

Og så ellers
V E L K O M M E N

til de næste 10 år !